Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
Tuinstoel voor lange mensen

Vind een tuinstoel voor lange mensen: 4 tips

Wat is er fijner dan genieten van het mooie weer in de tuin of op het balkon? Je voelt het zonnetje op je gezicht en je hebt een blauwe lucht als uitzicht. Of je dit nu overdag doet om te relaxen of dat je ‘s avonds buiten eet: goed zitten is belangrijk. Een goede tuinstoel is dan ook extra belangrijk als je langer bent dan gemiddeld, aangezien de meeste stoelen niet zijn afgestemd op lange mensen. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen lekker en goed zit? We geven je een aantal tips, zodat jij je tuinstoel voor lange mensen vindt!

1. Diverse soorten tuinstoelen

Voordat je specifiek gaat kijken naar een tuinstoel voor lange mensen, is het belangrijk om te weten waarvoor je de stoel gaat gebruiken. Wil je bijvoorbeeld lekker kunnen relaxen op een ligstoel? Wil je liever een loungestoel of ga je voor een verstelbare tuinstoel? Dit zijn nog maar een paar opties, dus bedenk goed van te voren wat het doel is.

2. Ga voor een extra hoge rug en zitting

Als je weet welke soort tuinstoel je wil, dan is het tijd om rond te kijken. Ga langs bij tuinmeubel zaken of kijk online bij diverse winkels. Het belangrijkste waar je op moet letten zijn de afmetingen. Ga altijd voor een tuinstoel met een extra hoge rug en een hogere zitting. Op die manier zit je comfortabeler dan bij andere stoelen. Kijk wel goed of je partner en/of kinderen (als ze kleiner zijn dan jij bent), ook nog lekker op de stoel zitten. Anders moet je wellicht voor hen een andere tuinstoel uitzoeken.

3. Aantal en budget

Yes, je hebt je tuinstoel voor lange mensen gevonden! Maar weet je al hoeveel je er wil? Een belangrijk onderdeel is het doel van de tuinstoel en natuurlijk ook je budget. Kijk daarom wat je wil en hoeveel je er kwijt kan. Wil je bijvoorbeeld aan een lange eettafel zitten met z’n allen? Dan heb je misschien 4, 6 of zelfs 8 tuinstoelen nodig. Maar wil je kunnen zonnen op een ligstoel? Dan heb je er misschien maar 1 of 2 nodig.

4. Fleur je tuinstoelen voor lange mensen op

Nu je weet welke tuinstoel voor lange mensen je wil en het aantal, is het tijd om te denken aan de styling van je nieuwe tuinstoelen. Fleur ze op met wat kleurrijke kussens en koop een dekentje voor als het ‘s avonds afkoelt. Op die manier ben je helemaal klaar voor de lange zomeravonden!

Nog meer tips nodig?

Ben je langer dan gemiddeld en heb je nog meer tips nodig? Bijvoorbeeld voor kleren voor lange mensen, een relaxstoel voor lange mensen of een auto voor lange mensen? We helpen je graag!