Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
caravan voor lange mensen

Vind jouw caravan voor lange mensen

Zoek je een caravan voor lange mensen? Niet zo gek: in Nederland zijn veel mensen 2 meter of zelfs langer. Toch zijn de meeste maatvoeringen standaard voor mensen die kleiner zijn dan 2 meter. Maar wat nou als je wil kamperen en lang bent? Je wil dan niet telkens moeten bukken of diagonaal in bed liggen. Maar wat zijn nou caravans voor lange mensen? En zijn ze eenvoudig te vinden? Wij vertellen je er meer over!

Een caravan voor lange mensen is lastig te vinden

Helaas maken de meeste caravan fabrikanten nog steeds weinig caravans voor lange mensen. Ze hebben vaak een stahoogte van maximaal 1.95m. Ook het bed is vaak klein; groter dan 2m lang is bijna niet te vinden. Je moet goed zoeken, maar er zijn caravans met een bed van ongeveer 2,10m lang. Op die manier vind je de caravan voor lange mensen en kun je in ieder geval lekker slapen!

Een groter bed bij caravan lange mensen

Hoewel het lastig te vinden is, vind je een caravan voor lange mensen na goed zoeken. We geven je een paar tips van caravans die een bed van 2,10m lang aanbieden. Het eerste merk is Fendt. Zij hebben de Bianco Activ serie. Niet alle modellen, maar een aantal hebben een vast bed die langer is dan 2m. Denk aan de modellen 390 FHS, de 445 SF of de Opal 515 SKF. 

Ook als je kijkt naar Dethleffs caravans, dan zijn er een aantal modellen die een langer bed dan de standaard caravans aanbieden. Zo zijn er de modellen 475 FR, de 495 FR, maar ook de 495 QSK en 535 QSK. Wil je liever een LMC caravan? Ook dan vind je een aantal modellen die een groot bed hebben. Ga je liever voor een groot vast bed voorin de caravan? Dan is de Knaus 400 QD iets voor jou! Zo zie je maar dat er nog best een keuze is voor caravans met een lang bed.

Is een buscamper iets voor jou?

Hoewel veel caravans nog de standaard stahoogte van 1,95m hebben, is een buscamper met een hogere stahoogte al iets eenvoudiger te vinden. Bekende merken zoals Knaus bieden dit aan. Hier heb je soms zelfs een stahoogte van 2,38m. Dus of je nu lang bent of niet; je kunt dan altijd rechtop staan. Maar er zijn nog meer voordelen te noemen als je denkt aan een buscamper voor lange mensen. Ook is een buscamper ideaal als je wat meer wil rondreizen. Je bent sneller op de plek van bestemming en eenmaal op de plaats van bestemming heb je jouw tijdelijk onderkomen eenvoudig en snel neergezet.