Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
strijkplank.jpg

Een strijkplank voor lange mensen kopen

Het huishouden is van weinig mensen iets waar ze naar uitkijken. Laat staan strijken: de meeste mensen laten dit zo lang mogelijk liggen. Maar wat nou als je langer bent dan gemiddeld? Dan is een standaard strijkplank ook nog eens heel slecht voor je rug. Koop daarom een strijkplank voor lange mensen. Maar wanneer is een strijkplank geschikt voor lange mensen? We vertellen je er meer over!

Let op de hoogte

Wanneer je een nieuwe strijkplank gaat uitzoeken, dan is het belangrijk om op de hoogte te letten. Op die manier voorkom je dat je rugklachten krijgt. Dit is niet alleen vervelend, maar doordat je weet dat je pijn krijgt, is de kans ook groot dat je helemaal niet meer van plan bent om te strijken. Het is belangrijk om te weten of je zittend of staand wil strijken. De meest voorkomende manier van strijken is staand, maar bij beide moet je het strijkijzer op de juiste hoogte zetten. 

Als je comfortabel en efficiënt wil strijken, dan moet het strijkijzer 10 cm onder de ellebooghoogte zijn. Om je een idee te geven: vaak is de maximale werkhoogte tussen de 90 cm tot 102 cm. Als je langer bent dan gemiddeld, dan is het belangrijk om hier dus goed op te letten. Je moet namelijk wel rechtop kunnen staan.

Wanneer je zittend wil strijken, dan hoef je iets minder rekening te houden met de extra hoogte. Je kunt zittend strijken op een eigen stoel doen, maar wist je dat er ook professionele strijkstoelen zijn? Deze kun je eenvoudig in hoogte versnellen. De werkhoogte bij een strijkplank als je dit zittend wil doen is vanaf 63 cm. 

Merken voor een strijkplank voor lange mensen

Zoals met veel producten, kun je een strijkplank van diverse merken kopen. Als je specifiek een strijkplank voor lange mensen zoekt, dan is Brabantia een aanrader. Je hebt bij hen veel keuze uit strijkplanken met diverse hoogtes. Bij de wat onbekendere merken gaat de werkhoogte maar tot ongeveer 96 cm.