Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
stoelen lange mensen

Stoelen voor lange mensen

Stoelen: ze zijn er in alle soorten en maten. Het is een essentiële toevoeging aan je interieur. Of je nu een eetkamerstoel zoekt of een bureaustoel nodig hebt. Maar wat je ook zoekt: het is belangrijk dat je er goed op zit. Dat je er minimaal een aantal uur op kunt zitten en ook nog eens ergonomisch verantwoord, zodat je rug- en nekklachten voorkomt. Als je langer bent dan gemiddeld, dan is het belangrijk om te weten waar stoelen voor lange mensen aan voldoen. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor een stoel met lange zitting. Je leest hier meer over stoelen voor lange mensen!

In welke ruimte komt de stoel?

Voordat je kunt gaan zoeken naar een goede stoel, is het belangrijk om te weten naar wat voor soort stoel je op zoek bent. Denk daarom na in welke ruimte de stoel komt te staan en hoe groot deze mag zijn. Voor welke toepassing je ook een stoel vindt; er is er altijd wel eentje te vinden die bij jou past.

Naast dat je weet waar de stoel komt te staan, is het goed om de ruimte op te meten waar deze moet komen. Zo weet je zeker dat je nieuwe stoel straks ook daadwerkelijk past. En wil je bijvoorbeeld met armsteun of juist zonder? En moet de stoel onder een tafel kunnen staan of hoef je hier geen rekening mee te houden? Allemaal dingen die belangrijk zijn om van te voren te weten.

Speciale stoelen voor lange mensen

Voor lange mensen is de zoektocht naar een nieuwe stoel nog een stukje lastiger. Waar de meeste stoelen zijn gemaakt voor mensen met een gemiddelde lengte, is dit voor lange mensen vaak veel te klein. Hierdoor ontstaan snel rug- en nekklachten en zit je ook niet lekker. 

Meet daarom van te voren op hoe groot de stoel is die voldoet aan jouw wensen. Hoe lang moet bijvoorbeeld het gedeelte bij je rug zijn? En kun je goed je benen kwijt of zit je veel te laag? Er zijn gelukkig steeds meer stoelen te vinden die speciaal zijn gemaakt voor lange mensen. Op deze manier heb je ook nog best wel wat keuze om jouw droomstoel(en) te vinden!

Speciaal voor deze doelgroep hebben we meer informatie verzameld, zodat jij straks lekker kunt zitten!