Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
slaapkamer.jpg

Inrichten van je slaapkamer: Wij helpen je verder

Hoewel we redelijk eenvoudig nieuwe spullen kopen voor de huiskamer of de keuken, is de slaapkamer ook een belangrijke ruimte. Want, de slaapkamer is de kamer waar je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt. Zorg daarom voor een fijne plek! Is dat nu nog niet het geval? Dan ben je toe aan een nieuwe inrichting van je slaapkamer. We geven je een aantal tips waar je op moet letten als je jouw slaapkamer helemaal of gedeeltelijk opnieuw gaat inrichten.

Kies een extra lang bed

Een goed bed zorgt voor een goede nachtrust. Als je langer bent dan gemiddeld, dan is een langer bed een ideale oplossing. Ga bijvoorbeeld voor een bed van 210 cm lang of van 220 cm lang. Op die manier voorkom je dat je ‘s nachts koude voeten krijgt en weet je zeker dat je niet met opgetrokken benen in bed hoeft te liggen. Hierdoor kun je ontspannen liggen, wat weer beter is voor je lichaam. 

Hang je nachtkastjes op

Een nachtkastje zorgt voor extra sfeer, maar is ook nog eens heel praktisch. Zet er bijvoorbeeld een glas water neer of je wekker. Dan is het natuurlijk wel zo ideaal dat het nachtkastje een ideale hoogte heeft. Een tip om een zoektocht te starten en iedere keer teleurgesteld te worden: ga voor een zwevend nachtkastje. Op die manier kun je ‘m hangen op de hoogte die jij graag wil.

Verlichting zorgt voor sfeer

Natuurlijk vergeten we de verlichting ook niet! Dit heeft namelijk een grote invloed op de sfeer van je slaapkamer. Ga daarom niet voor de standaard plafondlamp, maar voor een mooie hanglamp of denk out-of-the-box en ga bijvoorbeeld voor vloerverlichting. Je zult direct een mooi verschil zien!

Mooie gordijnen in de slaapkamer

Ook gordijnen zijn sfeerbepalend. Ze kunnen zorgen dat je slaapkamer groot aanvoelt of juist klein. Kies daarom niet zomaar gordijnen uit, maar kijk wat in je slaapkamer mooi past. Gordijnen die op vloer hangen, kunnen bijvoorbeeld voor een luxe uitstraling zorgen. Ook de manier waarop je ophangt kan hierbij een verschil maken. Laat ze bijvoorbeeld doorlopen van muur tot muur of ga juist voor gordijnen die alleen bij het raam hangen.

Psychologische werking van kleur

Tot slot is de kleur natuurlijk ook belangrijk. Kleur heeft een psychologische werking, dus daarom is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Ga bijvoorbeeld voor rustgevend en kies voor een mooie groene kleur. Of ga voor stabiliteit en warmte en ga voor een oranje kleur. Er zijn genoeg opties!