Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
vervoer lange mensen

Vervoer

Waarschijnlijk herken je de volgende vraag wel: is het koud daarboven? Natuurlijk een vraag om gek van te worden. Gelukkig ben je niet de enige: in Nederland wonen de meeste lange mensen. Daarom zijn we steeds beter geworden in het vinden van bijvoorbeeld meubels en voertuigen voor lange mensen.

Ben je op zoek naar vervoer voor lange mensen? Bijvoorbeeld een auto voor lange mensen? Of ben je op zoek naar een fiets of motor voor lange mensen? Ondanks dat er gelukkig steeds meer te vinden is voor lange mensen, kan dit nog wel een hele zoektocht zijn. De meeste voertuigen zijn namelijk gemaakt voor de gemiddelde lengte. We geven je een aantal tips, zodat je straks lekker zit en geen last krijgt van je rug. 

1. Zorg voor genoeg hoofdruimte

Dit geldt natuurlijk voor als je op zoek bent naar een auto. In veel kleinere auto’s heb je vaak minder hoofdruimte. Maar ook bij crossovers heb je minder hoofdruimte. Dit komt doordat de zitpositie hoog is, waardoor er minder ruimte overblijft voor je hoofd.

2. Zorg dat je goed je benen kwijt kunt

Of je nu een auto zoekt, een fiets of een motor. Je benen moet je goed kwijt kunnen. Test daarom diverse opties, zodat je straks zeker weet dat je voldoende ruimte hebt. Niets is zo vervelend als je je benen niet goed kwijt kunt. Daarnaast is het ook nog eens gevaarlijk, doordat je minder snel kunt schakelen bij een onverwachte verkeerssituatie.

3. Denk aan je zithouding

Voor vele lange mensen ook vervelend: je krijgt snel last van je rug als iets niet op de juiste hoogte is gemaakt. Denk daarom vooral na over je zithouding. Iets wat goed genoeg is, betekent niet dat je daar maar genoegen mee moet nemen. Ga altijd voor het best mogelijke en probeer diverse opties, zodat je ook daadwerkelijk het verschil merkt.