Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
Hoogte commode lange mensen

De beste hoogte commode lange mensen

Ben je op zoek naar de perfecte hoogte commode lange mensen? Een belangrijk onderdeel van een babykamer is de commode. Je gebruikt de commode voor het wassen, aankleden en verschonen van je baby en je kunt er spullen opbergen. Vooral als je langer bent dan gemiddeld, dan is de hoogte van de commode extra belangrijk. Je wilt natuurlijk niet last krijgen van je rug, terwijl je dit eenvoudig kunt voorkomen. We vertellen je graag meer over de hoogte commode lange mensen.

Hoogte van een commode

Als je gaat kijken voor een commode, dan is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte. De commode ga je het meest gebruiken in de ochtend en in de avond. Je doet dit dan vaak ook op blote voeten of met sloffen aan en dat je dit zonder schoenen doet. Dit heeft daarom ook invloed op de ideale hoogte van een commode. 

De minimale hoogte van een commode is 90cm. Maar de ideale hoogte van een commode hangt af van je lengte. Zijn jij en je partner allebei lang? Dan raden we je aan om een commode te kiezen die hoger is. Zolang je jouw kindje kunt aankleden met je armen in een hoek van 90 graden, dan zit je goed. 

Zit er veel verschil in de lengte van jou en je partner? Kies dan de ideale hoogte voor degene die de commode het meest zal gaan gebruiken en bedenk of je naar de hoogte commode lange mensen moet kijken of niet.

Tip voor het opmeten van de ideale hoogte

Het is belangrijk om goed op te meten wat de ideale hoogte van een commode is. Dit goed opmeten is wellicht wat lastig met een groeiende buik. Een handige manier om dit te testen is door middel van een bolletje touw. Rol dit uit tot de grond en ga met je voet op het punt staan, zodra het bolletje touw begint. Als je met jouw arm in een hoek van 90 graden staat, dan kun je het touw afknippen. Je kunt dan het stuk touw rustig opmeten. Haal hier ongeveer 5cm vanaf, zodat de hoogte van het aankleedkussen eraf is. 

Alternatief voor de ideale hoogte commode lange mensen

De meeste commodes gaan maar tot een hoogte van 105cm. Dit is voor lange mensen toch soms nog steeds te laag. Een handig alternatief is om te kiezen voor een wat hogere kast, zolang er maar een aankleedkussen op past. De minimale afmeting hiervoor is 50cm diep en 75 cm breed. Zorg er daarnaast voor dat de kast voldoende opbergmogelijkheden heeft, zodat je niet van je kindje hoeft weg te lopen als je het gaat aankleden en/of verschonen. 

Ben je ook op zoek naar een buggy? We hebben ook diverse buggy’s voor lange mensen geselecteerd.