Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
huishouden.jpg

5 tips voor goed geregeld huishouden

Het huishouden: of je het nu leuk vindt of niet, iedereen moet eraan geloven. Of je nu alleen in een appartement woont of met een gezin in een rijtjeshuis. Denk bijvoorbeeld aan de afwas, de was doen, stoffen, strijken en koken. Vaak moet je dit allemaal ook nog combineren met werk en een sociaal leven, wat ervoor zorgt dat het soms lastig is om alle ballen in de lucht te houden. Dus hoe zorg je ervoor dat dit wel lukt? Wij geven je 5 tips, zodat jouw huishouden straks goed geregeld is!

1. Maak een huishoudschema

De belangrijkste tip is om een huishoudschema te maken. Zet hier zowel de grote als de kleine taken neer. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigen of het schoonmaken van de badkamer. Of plan een wekelijks moment in wanneer je gaat strijken. We raden je ook aan om sommige klusjes dagelijks te doen in verband met hygiene. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de wc. Plan dan 1 keer in de zoveel tijd een grote schoonmaakbeurt voor de wc in.

2. Verdelen

Als je alleen woont, dan gaat dit natuurlijk niet. Maar als je samenwoont en/of kinderen hebt; laat iedereen een steentje bijdragen een schoon huis. Op die manier ben je met z’n allen een stuk sneller klaar. Heb je momenteel jonge kinderen? Ook zij kunnen al vroeg meehelpen. Zo leren ze al snel hun eigen speelgoed op te ruimen en hun kleren in de kast te leggen.

3. Zorg voor een lege eettafel en aanrecht

Een punt wat veel mensen herkennen: je legt je kleine troepjes snel even op de eettafel. Maar dit zorgt voor een rommelige (woon)kamer. Ruim daarom iedere dag de eettafel leeg. Dit geldt ook voor de afwas. Hoe verleidelijk het ook is om het op het aanrecht te laten staan; het is een kleine moeite om het in de vaatwasser te zetten en/of zelf af te wassen. Op die manier is je keuken ook een stuk netter.