Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
zwevend nachtkastje

Kies voor een zwevend nachtkastje in je slaapkamer

Zwevende meubels worden steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan een zwevend tv-meubel, een zwevende kachel of een zwevend nachtkastje. Vooral een zwevend nachtkastje is praktisch, want je kunt zelf bepalen hoe hoog het meubelstuk komt te hangen. Ideaal dus als je bed hoger of lager is dan een standaard bed. Daarnaast geeft een nachtkastje zonder poten ook een strakke, chique uitstraling, wat de sfeer van de slaapkamer ten goede komt.  

Daarom is een zwevend nachtkastje de ideale toevoeging aan je slaapkamer. Als je kiest voor een zwevend nachtkastje, dan heb je diverse keuzes. Ga bijvoorbeeld voor een zwevend nachtkastje met 1 lade, meerdere lades of ga juist voor een nachtkastje met een open vak. Er is een ruime keuze, dus bedenk van te voren goed welke opbergmogelijkheden en/of uitstraling jouw zwevende nachtkastje moet hebben.

Materiaal van je zwevende nachtkastje

Als je weet hoe je zwevend nachtkastje eruit moet zien, dan is er ook nog een ruime keuze in het materiaal. Bedenk daarom goed welke stijl jouw slaapkamer is en welk nachtkastje hierbij past. Ga bijvoorbeeld voor een houten nachtkastje, een stalen nachtkastje of een combi. Ook de kleur kun je vaak nog bepalen. Ga bijvoorbeeld voor een zwevend nachtkastje wit of juist voor een zwarte stalen nachtkastje.

Omdat er zoveel keuze is, raden we je aan om van te voren voldoende inspiratie op te doen. Je kunt bij diverse webshops kijken, een middagje Pinterest afstruinen en vergeet vooral de woonmagazines niet. Op die manier kun je een goede keuze maken en krijg je achteraf geen spijt als je er achter komt dat er nog zoveel andere keuzes mogelijk waren.

Zwevend nachtkastje ophangen

Heb je het zwevende nachtkastje gevonden die perfect past in je slaapkamer? Dan is het nu tijd om ‘m op te hangen. Zoals we al eerder zeiden, is het grote voordeel van een zwevend nachtkastje dat je zelf kunt bepalen hoe hoog deze komt te hangen. Alleen hoe hoog moet het nachtkastje komen te hangen. 

Natuurlijk kun je kiezen voor wat jouw voorkeur heeft, maar misschien vind je het ook wel fijn om een algemeen advies te krijgen. In dat geval raden we je aan om het nachtkastje te hangen op dezelfde hoogte als dat je matras is. Maar iets hoger dan dat is ook een mooie optie. Niet alleen kun je op die manier eenvoudig bij de spullen op je nachtkastje, maar het voegt ook nog eens extra dynamiek toe aan je slaapkamer.