Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
slaapzak extra lang

Ga voor een slaapzak extra lang

Wil je binnenkort genieten van de buitenlucht tijdens een kampeertrip? Hoe lang je ook gaat: om de dag goed te beginnen, is een goede nachtrust belangrijk. Hoewel in Nederland veel lange mensen wonen, hebben de meeste kampeermiddelen een standaard lengte. Zo ook als het gaat om een luchtbed, caravan of een slaapzak. Gelukkig zijn er steeds meer winkels en fabrikanten die hierop inspelen. Vind daarom een slaapzak extra lang, zodat je straks geen koude voeten krijgt. We geven je een aantal tips om jouw ideale slaapzak te vinden.

1. Waar ga je naartoe?

Voordat we gaan kijken naar de lengte van de slaapzak, is het belangrijk om te weten wat voor soort slaapzak je nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld juist in de winter kamperen of in de zomer? Er zijn 2 soorten slaapzakken te onderscheiden: een dekenslaapzak en een mummieslaapzak. 

Als je kiest voor dekenslaapzak dan krijg je een slaapzak met een rechthoekige vorm. Je hebt daardoor wat meer ruimte om te bewegen dan bij een mummieslaapzak. Hierdoor is het slaapcomfort ook iets beter. Een dekenslaapzak is de beste keuze als je gaat kamperen in de zomer. 

Wanneer je voor een mummieslaapzak gaat, dan krijg je een slank model. Dit is namelijk gebaseerd op een de vorm van het lichaam. Hierdoor houdt het de warmte goed vast en door de capuchon verlies je minder warmte via het hoofd dan wanneer je een dekenslaapzak koopt. Dit is dus de ideale slaapzak als je in de winter gaat kamperen.

2. Lengte: slaapzak extra lang

Nu komen we bij het, voor jou waarschijnlijk, belangrijkste gedeelte. Een slaapzak is er namelijk ook in diverse formaten. Zo heb je standaard formaten bij slaapzakken en kun je ook kiezen ook een slaapzak extra lang. 

Je kunt het beste kiezen voor een slaapzak die 20 cm tot 30 cm langer is dan dat je zelf bent. Gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal slaapzakken die 220 cm of zelfs 230 cm lang zijn. Hierdoor voorkom je dat je het ‘s nachts koud krijgt en slaap je een stuk beter. 

3. Vulling van de slaapzak

Naast dat een slaapzak extra lang is, is een ander belangrijk onderdeel van een slaapzak de vulling. Het materiaal van de vulling zorgt ervoor dat je de warmte kunt vasthouden. Bij de soorten materiaal kun je 2 soorten onderscheiden: dons en synthetisch materiaal. Slaapzakken met een synthetische vulling is het meest voorkomend. Een slaapzak van synthetisch materiaal heeft een iets kortere levensduur, maar je voorkomt aan de andere kant de kans op een allergische reactie en het is een stuk voordeliger. Het voordeel van dons is dat het van natuurlijk materiaal is en een stuk lichter dan een slaapzak van synthetisch materiaal. Kijk dus goed bij de specificaties wat de vulling is van de slaapzak.

Welke extra lange slaapzak kies jij?

Als het goed is, kun je nu een betere keuze maken als het gaat om het kiezen van een slaapzak. Op deze pagina vind je daarom een selectie van slaapzakken voor lange mensen.