Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
eettafel lange mensen

Kies voor een eettafel lange mensen

We worden gemiddeld steeds langer. Niet zo gek dus, dat er tegenwoordig steeds meer behoefte is aan meubels voor lange mensen. Ben jij ook langer dan gemiddeld? Dan is het kopen van een eettafel lange mensen misschien niet per se het eerste wat in je gedachte opkomt. Toch zit je comfortabeler als je een eettafel op de juiste hoogte hebt. We vertellen je graag waar je allemaal op moet letten!

De ideale hoogte

Als je kiest voor een eettafel lange mensen, dan zorg je ervoor dat je ergonomisch verantwoord kunt zitten. Of je de eettafel alleen gebruikt voor het eten of om ook aan te werken; als je ergonomisch verantwoord zit, dan is je rug je dankbaar.

Er zijn eettafels met verschillende hoogtes verkrijgbaar. De gemiddelde hoogte is tegenwoordig 75 tot 79 cm. Als je iets kleiner bent dan gemiddeld, dan zou een tafel van 73 of 74 cm goed zijn. Maar als je langer bent dan gemiddeld, kies dan minimaal voor een eettafel van 77 cm. 

Passen je stoelen eronder?

Naast je eigen lengte, is ook de hoogte van je eetstoelen belangrijk. Steeds vaker hebben eetstoelen armleuningen, waardoor ze niet altijd onder de eettafel kunnen. Meet dit dus van te voren goed op, zodat je zeker weet dat je stoelen nog mooi staan bij je nieuwe eettafel. Of kies er juist voor om nieuwe eetstoelen te kopen en deze direct op jouw lengte af te stemmen.

Stijl van je eettafel lange mensen

Ook de stijl van je nieuwe eettafel is belangrijk. Als die niet bij de rest van je interieur en/of smaak past, dan is het een no-go. Je ziet steeds vaker dat mensen kiezen voor een industriële look en dit combineren met een houten tafelblad. Vooral bij dit soort tafels, is het belangrijk om op de poot te letten. 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een X-poot een Y-poot of een U-poot. Alle keuzes die je hebt, dragen bij aan de uitstraling van je eettafel, maar het kan je ook tegenwerken. Sommige mensen kunnen namelijk hun benen niet altijd goed kwijt. Bedenk dus van te voren wat je wel en niet wil.