Cookies ­čŹ¬

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
Auto voor lange mensen

Jouw nieuwe auto voor lange mensen

De Nederlandse bevolking is het langst. Ter wereld. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). En niet alleen is ons gemiddelde lang. Veel mensen zijn ook nog eens boven de 2 meter. En ook zij willen graag comfortabel in een auto rijden. Niet zo gek dus dat er veel mensen zoeken naar een auto voor lange mensen. 

Beste auto voor lange mensen

Grote autoÔÇÖs zijn automatisch wat meer geschikt voor lange mensen. Je hebt meer ruimte tot je beschikking en hebt meer ruimte om de bestuurders- en bijrijdersstoel te verstellen. Heb je het budget voor een wat grotere auto? Dan is de Toyota Highlander volgens diverse bronnen de beste keuze. Je hebt dan meer dan voldoende beenruimte en hoofdruimte.

Kleine auto voor lange mensen

Zoek je een kleine auto? Maar wel eentje waar lange mensen in kunnen? Dan is de KIA Picanto de beste keuze. In deze auto heb je de meeste beenruimte, maar niet de meeste hoofdruimte. Als je dit combineert met de kwaliteit van de auto dan is dit de ideale koop. Als je liever iets meer hoofdruimte wil, dan is de Hyundai i20 een goede keuze. Je hebt dan wel iets minder ruimte voor je benen. Dus weeg van te voren goed je opties af! 

Betaalbare auto voor lange mensen

Wat betaalbaar is, verschilt per persoon. Als je een goedkope auto wil, dan kom je al snel uit bij een auto die kleiner van formaat is. Dit betekent dat je dus alsnog bij een KIA Picanto of een Hyundai i20 uitkomt. Heb je iets meer budget? Dan kun je ook kiezen voor een tweedehands auto. Misschien dat dan de Toyota Highlander alsnog binnen jouw budget past!

Hier moet je op letten 

We hebben het gehad over de beste auto, een kleine auto en een betaalbare auto voor lange mensen. Maar waar moet je eigenlijk ├╝berhaupt op letten als je een auto gaat kopen en je een stuk langer bent dan gemiddeld? We hebben een paar tips voor je: ga niet voor een auto met een panoramisch schuif-/kanteldak. Ga ook niet voor een auto met elektrische stoelen. De motor om het elektrisch te maken, moeten ergens verwerkt worden. En dat doen ze onder de stoelen. Dit betekent dus minder ruimte. Ga liever voor een auto met sportstoelen of comfortstoelen. Als je gaat voor een auto met sportstoelen, heb je opeens veel meer beenruimte dan normaal. Ideaal voor een lang persoon dus!

En? Geïnspireerd?

Hopelijk hebben je op weg kunnen helpen. We hebben nog 1 tip voor je: kies er altijd voor om een proefrit te maken. Op die manier kun je testen of je voldoende ruimte hebt om comfortabel te zitten. En natuurlijk of de auto lekker rijdt. Maar dit geldt natuurlijk voor iedereen; of je nu klein bent of lang.

Benieuwd naar alle andere producten die we hebben voor lange mensen? Bekijk hier onze categorie├źn.