Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
kamperen

Kamperen: ontdek hoe leuk de vrijheid is met deze 5 tips

Wie zegt kamperen, denkt direct aan de vrijheid die je hebt in de buitenlucht. Maar kamperen kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Van glamping tot aan back-to-basic zonder luxe voorzieningen. 

Maar als je langer bent dan gemiddeld, dan kan het een grote uitdaging zijn om een tent te vinden waar je goed in kunt slapen. Denk hierbij aan de tent zelf, maar ook aan de slaapzak en het luchtbed. Of als je liever gaat kamperen met een caravan, dan is het een uitdaging om er één te vinden waar je kunt staan en dat het matras groot genoeg is. 

Dus, ben je van plan om binnenkort te gaan kamperen? We helpen je graag bij de zoektocht naar kampeerspullen!

1. Eerst keer kamperen? Lenen of kopen

Ga je voor het eerst kamperen? Dan is het vinden van een goede tent of caravan belangrijk. Het is dan slim om de kampeerspullen te lenen van vrienden of familie. Mocht je erachter komen dat je toch liever kiest voor een glamping vakantie, dan is het natuurlijk zonde als je de tent of caravan maar 1 keer hebt gebruikt. 

Weet je zeker dat je vaker dan 1 keer gaat kamperen? Kies dan niet zomaar de eerste de beste tent of caravan. Natuurlijk is de prijs belangrijk, maar laat je daar niet te veel door beïnvloeden. Kwaliteit is belangrijk, aangezien je straks niet natgeregend wil worden omdat het tentdoek niet waterdicht is.

2. Denk aan de afmetingen

Ben je langer dan gemiddeld? Dan is de zoektocht naar het juiste kampeermiddel en accessoires iets lastiger. De meeste kampeerspullen zijn namelijk gemaakt voor mensen met een gemiddelde lengte. Toch zijn er steeds meer caravans voor lange mensen, luchtbedden voor lange mensen en slaapzakken voor lange mensen te vinden.

Bedenk van te voren wel goed wat de lengte exact moet zijn, zodat je straks zeker weet dat je bijvoorbeeld lekker kunt slapen in je slaapzak. 

3. Specificaties en reviews

De specificaties bij het product zijn heel belangrijk. De ene slaapzak is er voornamelijk voor koude seizoenen en de ander meer voor het voorjaar en de zomer. Het ene luchtbed is van ander materiaal gemaakt, dan de andere slaapzaak en dit heeft invloed op hoe lekker je ligt en hoe warm je het hebt. Ook het formaat kun je in de specificaties goed vinden, dus het is belangrijk om dit goed door te nemen.

Reviews checken geldt natuurlijk niet alleen voor het vinden van de beste kampeerspullen. Toch is het een belangrijke stap. Het kan je namelijk veel vertellen over de kwaliteit, over het formaat en wat er anders is in vergelijking met andere merken. Kijk op de website zelf of er reviews te vinden zijn, maar check ook of er reviews te vinden zijn op onafhankelijke platformen. 

4. Past alles?

Als je gaat kamperen neem je veel spullen mee. Of je nu met een tent, caravan of camper gaat. Als je met een camper of caravan gaat heb je meer ruimte voor alle spullen, maar als je met een tent gaat dan ben je afhankelijk van je auto. Kijk daarom van te voren goed of alles past. Anders kun je kiezen om een dakkoffer te kopen en/of een aanhanger achter de auto te hangen. Op die manier kun je meer spullen meenemen, maar zit je nog wel lekker in de auto.

5. Zorg voor vermaak

Heb je alle noodzakelijke kampeerspullen geregeld? Vergeet dan niet om spelletjes mee te nemen. De kans is groot dat je tijdens je kampeertrip minimaal 1 dag regen hebt, dus dan is het leuk om met z’n allen een spelletje te spelen. Gelukkig zijn er genoeg spelletjes te vinden die gemaakt zijn op reisformaat.