Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
Fauteuil voor lange mensen

Fauteuil voor lange mensen: welke kies jij

Als je thuis bent wil je genieten. Na een lange werkdag een boek lezen. Of een serie kijken. Hoe groot je ook bent; het is belangrijk dat je ook dan lekker kunt zitten. Maar is het nou echt nodig om een goede fauteuil voor lange mensen te vinden? Het antwoord hierop is JA! Want een goede zithouding voorkomt rugklachten. En wellicht heb je nu nog geen last van deze klachten, maar over een aantal jaren ga je dit wel merken. 

Een goed idee om dit dus voor te zijn. Om te helpen bij de zoektocht, vertellen we je graag nog wat meer over een fauteuil voor lange mensen.

Fauteuil voor lange mensen

Zitcomfort is voor iedereen belangrijk. Want zitten is de zwaarste belasting voor het lichaam. Als je lang bent, dan ervaar je vast vaak dat je niet altijd lekker kunt zitten. Maar als je thuis bent, dan wil je natuurlijk kunnen ontspannen. Kies daarom voor een fauteuil die speciaal gemaakt is voor lange mensen. Er wordt dan rekening gehouden met een langere ruglengte en een langere voetlengte. 

Relaxstoelen voor lange mensen

Een gewone fauteuil is vaak een stoel die je niet naar achteren kunt bewegen. Bij een relaxstoel voor lange mensen kan dit wel. De stoel is dan zo gemaakt dat je een hoofdsteun hebt. Zo kan je hoofd rusten, terwijl je heerlijk ontspant. Ook heb je bij relaxstoelen vaak een voetensteun. Die hoef je niet per se uit te klappen. Bij de meeste stoelen kun je zelf weten of je dit wilt. Op deze manier kun je zelf jouw ideale houding bepalen. 

Ga voor kwaliteit

Natuurlijk wil je dat jouw stoel past in je interieur. Maar dat betekent niet dat je jouw gezondheid moet opofferen. Houd er daarom van te voren rekening mee dat de stoel groter is dan dat je gewend bent. Meet goed de ruimte die je hebt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Helaas kan er niets aan het formaat gedaan worden, maar gelukkig zijn er steeds vaker mooie relaxstoelen voor lange mensen te vinden! 

Ook de prijs vergeten we natuurlijk niet. Dat de stoel groter is dan gemiddeld, betekent niet dat de stoel automatisch een stuk duurder is. Een fauteuil voor lange mensen is tegenwoordig goed betaalbaar. Koop daarom niet direct de duurste of goedkoopste stoel. Lees van te voren goed de recensies. Zo weet je zeker dat je een juiste keuze maakt.

Maak je keuze

Soms kun je jouw nieuwe relaxstoel een tijdje uitproberen. Het is natuurlijk wel zo fijn als je deze kunt testen. Kijk dus goed als je jouw nieuwe stoel gaat bestellen of je de stoel een aantal dagen/weken mag proberen of niet. 

Ben je helemaal geïnspireerd, en wil je direct jouw nieuwe fauteuil bestellen? Op deze pagina vind je een selectie!