Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
huis-inrichtingen.jpg

Huis inrichten

Je huis is je veilige haven. Het moet daarom voldoen aan jouw wensen. Je hebt een idee hoe jouw huis eruit moet zien en hoe jouw huis een persoonlijke touch heeft. Maar wat nou als je gaat verhuizen en je het huis helemaal opnieuw gaat inrichten? Of dat je toe bent aan een ander interieur in je huidige huis? Dan is het goed om een stappenplan te volgen. Lees snel verder!

1. Bepaal de ruimtes

Voordat je jouw (nieuwe) huis gaat inrichten, is het slim om eerst een indeling te maken. Wil je bijvoorbeeld een kantoor maken van een kamer? Wie slaapt in welke kamer? En blijft de keuken waar die nu geplaatst is, of ga je deze verplaatsen? Zodra je dit in kaart hebt gebracht, kun je verder!

2. Maak een moodboard

Nu je de ruimtes hebt bepaald, is het tijd voor het maken van een moodboard. Dankzij het maken van een moodboard wordt straks eenvoudiger om een kleurenpalet per kamer te bepalen. Ook als het tijd is om op jacht te gaan voor meubels kun je veel aan een moodboard hebben. Steek er dus wat tijd in, ga lekker knippen en plakken of maak een moodboard via Pinterest. 

3. Start met het huis inrichten

Nadat je moodboard klaar is, kun je starten met je huis inrichten. Ga naar diverse winkels om te kijken voor de perfecte vloer in je huis, kijk welke gordijnen in welke ruimte moeten komen en koop de verf die past bij je moodboard. 

4. Laatste stap: de meubels

Als de vloer ligt, de gordijnen hangen en alles is geverfd, dan kun je gaan shoppen! Kijk welke meubels je nog nodig hebt en ga ook eens langs bij een kringloopwinkel. Hier kom je soms de mooiste pareltjes tegen. Ben jij of is iemand in je gezin langer dan gemiddeld? Bekijk dan eens meubels die speciaal zijn gemaakt voor lange mensen. Denk bijvoorbeeld aan een bed, eetkamerstoel of een fauteuil. Op deze manier geniet iedereen optimaal van de nieuwe inrichting.