Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Uitstekend!
racefiets voor lange mensen

Vind een racefiets lange mensen: 7 tips

Vind jij het leuk om actief bezig te zijn en om te fietsen? Of je nu een mooi-weer fietser bent of wanneer je het ook leuk vindt wanneer het slecht weer is: een racefiets is dan echt iets voor jou. Maar ben je langer dan gemiddeld? Dan is een racefiets lange mensen belangrijk. Maar welk onderdeel is dan het belangrijkst om op te letten? En als je nog nooit een racefiets hebt gekocht, waar moet je dan überhaupt eigenlijk op letten? We helpen je graag verder!

Tip 1. Waarvoor wil je jouw racefiets gebruiken?

Je denkt de racefiets van je dromen tegen te komen en koopt ‘m direct. We raden je aan om eerst goed na te denken over je nieuwe racefiets. Want, racefietsen zijn er in alle soorten en maten. Ga bijvoorbeeld voor een racefiets waar je echt goed mee kunt klimmen of juist voor een racefiets die ideaal is voor een triatlon. Bedenk eerst waar je jouw racefiets voor wil gebruiken en verdiep je daarna in de mogelijke merken en types.  

Tip 2. Bedenk hoeveel geld je wil uitgeven

Net als bij auto’s kun je een racefiets zo duur maken als je wil. Bedenk daarom van te voren goed hoe groot je budget is. Ga je voor een racefiets van bijvoorbeeld € 500,- of wil je een fiets uit het topsegment en ga je voor een racefiets van € 1.500,-?

Tip 3. Bedenk of je een racefiets lange mensen nodig hebt

Als je een racefiets koopt, dan wil je natuurlijk comfortabel zitten. Hiervoor is de framemaat  belangrijk. Dus als je een racefiets lange mensen nodig hebt, dan is dit een extra belangrijke factor. Niet alleen zit je comfortabeler, maar door te kiezen voor het juiste framemaat voorkom je ook blessures. Een belangrijk onderdeel dus om goed naar te kijken.

Tip 4. Kies het juiste materiaal van je fiets

Als je nadenkt over het framemateriaal dan is het goed om te weten wat er 5 belangrijkste framematerialen zijn. Deze zijn staal, aluminium, titanium, magnesium en composiet. Alle 5 de materialen hebben verschillende rijeigenschappen. Denk dus van te voren goed na welk materiaal bij jou past. Laat je hier vooral over adviseren door de echte kenners!

Tip 5. Kies de juiste schakelgroep

Als je een racefiets gaat kopen, dan zijn er 3 verschillende schakelgroepen. Onder deze schakelgroepen vallen diverse mechanische onderdelen van een fiets. Dit zijn: voor- en achterderailleur, voor- en achterremmen, de trapas,ketting, de cassette achter en het crankstel. De verschillen in de schakelgroepen zitten vooral in de kwaliteit, gebruikte materialen, gewicht en het aantal versnellingen. Dit zie je dan ook terug in de prijs. Hoe beter de schakelgroep is, hoe sneller en soepeler je kunt schakelen en krachtiger je kunt remmen.

Tip 6. Overige onderdelen

Naast de juiste schakelgroep zijn er ook nog andere onderdelen waar je goed bij stil moet staan. Denk bijvoorbeeld aan de soort remmen, de wielen, pedalen, stuur etc. Kijk goed wat bij jou past. Als het bijvoorbeeld om de wielen gaat, dan is het fijn als ze stevig, maar niet te zwaar zijn. Als beginner zal het verschil niet veel uitmaken, dus als je fiets zware wielen heeft en je meer ervaring opdoet, dan kun je later altijd nog alleen de wielen vervangen.

Tip 7. Geniet!

Tot slot nog onze laatste tip! Ga vooral genieten van je nieuwe racefiets! Ga erop uit en ontdek de natuur. Alleen of samen met vrienden. Maak er een daguitje van of ga een aantal uur lekker op de je racefiets de omgeving ontdekken. Kijk van te voren alvast online welke route je ongeveer wil fietsen en neem materiaal mee, zodat je eventueel een lekke band kunt plakken.